نمونه ی دادخواست ها و لوایح
نگارش دادخواستها و لوایح حقوقی، گاهی میتواند چالشبرانگیز باشد. در این بخش، ما نمونههای کاربردی از دادخواستها و لوایح حقوقی را در اختیار شما قرار میدهیم تا در نگارش آنها به شما کمک کند. با مطالعه این نمونهها، میتوانید ساختار و محتوا را به خوبی درک کنید و در نگارش اسناد خود از اشتباهات رایج جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که این نمونهها صرفاً برای مرجعیت هستند و قبل از هر اقدامی، مشورت با وکیل ضروری است.
نمونه دادخواست تأمین خواسته با درخواست اجرای قبل از ابلاغ
ریاست محترم شعبه … دادگاه عمومی حقوقی با سلام و احترام اینجانب … به موجب دادخواست جداگانهای، علیه خوانده آقای/خانم … دعوای مطالبه مبلغ ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان وجه قرضالحسنه را مطرح نمودهام. نظر به اینکه به موجب قرارداد مورخ …، اینجانب مبلغ مذکور را به خوانده پرداخت کردهام و علیرغم پیگیریهای مکرر، وی از بازپرداخت آن امتناع نموده و بیم تفریط، انتقال یا اختفای اموال ایشان وجود دارد، لذا به استناد ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی، صدور قرار تأمین خواسته به میزان خواسته (هشتاد میلیون تومان) مورد تقاضاست. با توجه به فوریت امر و بیم تضییع حق، مستند به ماده ۱۱۷ همان قانون، استدعا دارم دستور فرمایید قرار صادره پیش از ابلاغ به خوانده، اجرا گردد. با سپاس
تأمین خواسته چیست؟
تأمین خواسته یعنی توقیف موقت اموال خوانده (طرف مقابل دعوا) قبل از صدور حکم نهایی برای اینکه اگر شما در دعوا برنده شدید، بتوانید به حقتان برسید و اموال از دست نرفته باشد. مطابق ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی، خواهان میتواند قبل یا همزمان با طرح دعوا یا در جریان رسیدگی، تقاضای تأمین خواسته کند. مثال ساده: اگر از کسی ۲۰۰ میلیون تومان طلبکارید و میترسید او اموالش را به نام دیگران بزند یا منتقل کند، میتوانید با ارائه دادخواست تأمین خواسته، از دادگاه بخواهید حساب بانکی، خودرو یا سایر اموال او را توقیف کند تا در صورت محکومیت، امکان اجرای حکم وجود داشته باشد. شرایط مهم تأمین خواسته: نیازی به اثبات قطعی حق نیست، بلکه فقط دلایل کافی برای ادعا لازم است. اگر سند رسمی یا چک یا سفته داشته باشید، دادگاه بدون گرفتن خسارت احتمالی تأمین خواسته را صادر میکند. در سایر موارد، باید خسارت احتمالی به صندوق دادگستری واریز شود تا اگر ادعای شما رد شد، خسارت احتمالی به خوانده پرداخت شود.